retama.gr
210 7491888
info@retama.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

1. Εισαγωγή

Η παρούσα πολιτική απορρήτου (η Πολιτική Απορρήτου) καλύπτει τις προϋποθέσεις συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών/χρηστών/μελών (εφεξής Χρήστες) από τον διαδικτυακό τόπο www.retama.gr.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την Πολιτική Απορρήτου, προκειμένου να γνωρίζετε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας ως Χρηστών του ιστότοπου. Υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι η εταιρεία Retama Real Estate S.A.Unipersonal Υποκατάστημα Ελλάδος (στο εξής Retama) με έδρα στην Αθήνα (Αγγέλου Πυρρή 5, Τ.Κ. 11527, Αμπελόκηποι).


2. Προσωπικά δεδομένα

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα» όπως χρησιμοποιείται σε αυτή την Πολιτική Απορρήτου αναφέρεται σε πληροφορίες όπως για παράδειγμα το όνομά σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση IP (πρωτοκόλλου διαδικτύου) ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναγνωριστικό σας στοιχείο.


3. Προστασία προσωπικών δεδομένων

Στη Retama αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του να διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας ασφαλή, καθώς και να σας ενημερώνουμε σχετικά με το πώς σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Για το λόγο αυτό θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα σας τηρώντας αυστηρά όλες τις απαιτήσεις που προβλέπουν οι διατάξεις του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 και ο νόμος 4624/2019.


4. Είδος προσωπικών δεδομένων και τρόπος συλλογής

Ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά σας δεδομένα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Στην περίπτωση αυτή θέτετε αυτοβούλως στη διάθεση της Retama, όταν συμπληρώνετε την σχετική φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό μας, το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
  • Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας στην ιστοσελίδα μας: Κατά την εγγραφή σας στο www.retama.gr μας παρέχετε οικειοθελώς τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email), τον κωδικό πρόσβασης καθώς και ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας σας.
  • Όταν εγγράφεστε προκειμένου να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό Στην περίπτωση αυτή μας παρέχετε οικειοθελώς τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στις ερωτήσεις και απορίες σας αλλά και να εξατομικεύουμε την άμεση επικοινωνία μας μαζί σας, στέλνοντάς σας ενημερωτικό υλικό προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.
  • Κατά τη συμπλήρωση της φόρμας επίσκεψης ακινήτου Στην περίπτωση αυτή μας παρέχετε οικειοθελώς το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  • Κατά τη συμπλήρωση της φόρμας υποβολής προσφοράς Στην περίπτωση αυτή μας παρέχετε οικειοθελώς το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  • Με τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων συλλογής δεδομένων όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας: Εκτός από τις πληροφορίες που θα μας δώσετε οικειοθελώς, ορισμένες πληροφορίες συλλέγονται αυτόματα όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας μέσω τεχνολογιών ανίχνευσης δεδομένων που χρησιμοποιούμε κατά καιρούς, όπως τα cookies. Τα cookies, κάθε φορά που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, συλλέγουν πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών πληροφοριών, όπως τη διεύθυνση IP (πρωτοκόλλου διαδικτύου) σας, το λειτουργικό σας σύστημα, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, την ιστοσελίδα παραπομπής σας, καθώς και πληροφορίες σχετικά τη δραστηριότητά σας στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να μην λαμβάνετε cookies, είτε συνολικά, είτε κατά περίπτωση. Για να ενημερωθείτε λεπτομερέστερα για τη χρήση cookies και τα δεδομένα που συλλέγουμε ενώ πλοηγείσθε στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε να επισκεφθείτε την πολιτική cookies μας.

Ανήλικοι
Δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας προσωπικά δεδομένα χρηστών κάτω των 18. Αν ένα παιδί έχει μοιραστεί μαζί μας προσωπικά δεδομένα, παρακαλούνται οι γονείς ή ο κηδεμόνας του να επικοινωνήσουν μαζί μας για να διαγράψουμε τις συγκεκριμένες πληροφορίες.


5. Χρήση των δεδομένων

Κατ’ αρχήν, στη Retama έχουμε εμπιστοσύνη ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε είναι ακριβή και αληθή, όπως και, ότι, αν καταστεί αναγκαίο, δεσμεύεστε να μας ειδοποιήσετε για οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση αυτών. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή μας παράσχετε προσωπικά δεδομένα τρίτων, θεωρούμε ότι είναι δική σας ευθύνη η προηγούμενη ενημέρωσή τους, αλλά και η συναίνεσή τους για να μας παράσχετε τα δεδομένα αυτά, καθώς και για το ότι θα τύχουν επεξεργασίας σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Retama.

Στη Retama θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για τους ακόλουθους γενικούς σκοπούς, εφόσον μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας:

  • Για τη δημιουργία του λογαριασμού σας στην ιστοσελίδα μας: Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχετε κατά τη δημιουργία λογαριασμού σας στην ιστοσελίδα μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας και να διευκολύνουμε την πρόσβασή του από εσάς.
  • Για να απαντήσουμε σε ερωτήματά σας: Θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα που μας παρέχετε με σκοπό να σας προσφέρουμε εξατομικευμένη πληροφόρηση αναφορικά με το ακίνητο της αρεσκείας σας και τις σχετικές με αυτό υπηρεσίες της εταιρείας μας και συγκεκριμένα για να μπορούμε να απαντάμε και να ανταποκρινόμαστε σε οποιαδήποτε ερώτηση ή αίτηση θα υποβάλετε μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας ή μέσω τηλεφώνου, με σκοπό να δώσουμε όλες τις πληροφορίες που θα μας ζητήσετε.
  • Για να σας παρέχουμε ενημερωτικό υλικό. Ενδέχεται να σας αποσταλούν ενημερωτικά δελτία τα οποία θεωρούμε ότι σας αφορούν και έχετε συμφωνήσει να λαμβάνετε.
  • Για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα επίσκεψης του ακινήτου της αρεσκείας σας.
  • Για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με την πώληση του ακινήτου της αρεσκείας σας.

6. Αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων

Στα προσωπικά δεδομένα σας έχουν πρόσβαση οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Retama, οι οποίοι θα τα διαβιβάσουν σε συνεργάτες μας, οι οποίοι θα κληθούν να σας παράσχουν τις υπηρεσίες που θα έχετε ζητήσει. Τρίτοι δεν θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας, εκτός εάν αυτό προβλέπεται στο νόμο (π.χ. αρμόδιες αρχές).


7. Χρόνος τήρησης των δεδομένων

Στην Retama θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες που θα μας δώσετε για όσο διάστημα χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, επικοινωνείτε μαζί μας και διατηρείτε τον λογαριασμό σας. Θα τα διαγράφουμε όταν μας το ζητήσετε, εκτός αν η διατήρησή τους επιβάλλεται από τον νόμο.


8. Ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων

Αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας όλων των προσωπικών σας πληροφοριών και χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να τις προστατεύσουμε. Για παράδειγμα, μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και μόνο στο βαθμό που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Ωστόσο, μια μετάδοση δεδομένων μέσω διαδικτύου δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί ως 100% ασφαλής. Ως εκ τούτου, παρόλο που καταβάλλουμε εύλογες προσπάθειες για να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ούτε να εγγυηθούμε την προστασία τους. Προκειμένου να προστατεύσουμε τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στο σύστημά μας, έχουμε εφαρμόσει διάφορα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας κρυπτογράφησης δεδομένων και των τοίχων προστασίας, ώστε να μην μπορούν μη εξουσιοδοτημένα άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που διαβιβάζονται στην ιστοσελίδα μας.


9. Σύνδεση με διαδικτυακούς τόπους τρίτων

Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση διόδευσης των χρηστών της ιστοσελίδας σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων μέσω ειδικών συνδέσμων (links, hyperlinks, banners), η Retama δεν μπορεί να γνωρίζει και δεν ευθύνεται για την επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων εκ μέρους αυτών των διαδικτυακών τόπων. Σας προτρέπουμε να ενημερώνεστε σχετικά πριν την περιήγησή σας στους ιστότοπους αυτούς.


10. Τα δικαιώματά σας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας

Ως Υποκείμενο των Δεδομένων (κατά την έννοια του GDPR) έχετε τα εξής δικαιώματα: δικαίωμα πρόσβασης και ενημέρωσης, δικαίωμα διόρθωσης, δικαίωμα διαγραφής, δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, δικαίωμα εναντίωσης, δικαίωμα φορητότητας και δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης. Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Retama στο τηλέφωνο: 2107491850 ή στο e-mail: dpolms@uci.com. Επίσης, εφόσον θεωρείτε ότι προβάλλονται τα δικαιώματά σας, έχετε δικαίωμα προσφυγής στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μέσω της ιστοσελίδας: www.dpa.gr/Υποβολή καταγγελίας στην Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση ο επισκέπτης/χρήστης ενθαρρύνεται να καταγγέλλει στους υπεύθυνους υπαλλήλους της Retama και με κάθε τρόπο μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που παρατίθενται στην ιστοσελίδα μας, γραπτώς ή προφορικώς, πιθανή παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων ή οποιαδήποτε παράνομη και αντίθετη με του όρους χρήσης συμπεριφορά διαπιστώσει από την Retama, από άλλον χρήστη ή από τρίτο. Η Retama δεσμεύεται πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.


11. Άλλες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου δημοσιεύθηκε από την Retama τον Φεβρουάριο του 2021. Ενδέχεται να αναθεωρήσουμε την Πολιτική αυτή ανά πάσα στιγμή (η εκάστοτε έκδοση τίθεται σε ισχύ μόλις δημοσιευτεί), οπότε παρακαλούμε να την ελέγχετε περιοδικά. Οι αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου θα έχουν εφαρμογή σε προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από την ημερομηνία που θα δημοσιευτεί η αναθεωρημένη έκδοση, καθώς και στα δεδομένα τα οποία ήδη κατέχουμε. Η χρήση της ιστοσελίδας μετά τη δημοσίευση αλλαγών, συνεπάγεται την αποδοχή από εσάς των αλλαγών αυτών.

Loading...