Υπολογισμός Δανείου
Οδηγός Πλειστηριασμών

Σας ενδιαφέρει αγορά ακινήτου μέσω πλειστηριασμού; Στη RETAMA έχετε δίπλα σας έναν έμπειρο και πολύτιμο συνεργάτη σε όλα τα στάδια. Δείτε παρακάτω τη διαδικασία:

Εύρεση του κατάλληλου ακινήτου

Στη RETAMA μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα ακινήτων προς πλειστηριασμό το κατάλληλο ακίνητο για εσάς, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με ένα κλικ κι αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς!

Συμμετοχή στον πλειστηριασμό

Με την καθοδήγηση και υποστήριξη της εξιδεικευμένης ομάδας της RETAMA, η συμμετοχή σας στον πλειστηριασμό γίνεται πιο εύκολη από ποτέ. Σας καθοδηγούμε σε όλα τα βήματα, αφήνετε πίσω κάθε αμφιβολία και συμμετέχετε σε μία προσιτή, κατανοητή και απόλυτα ξεκάθαρη διαδικασία.

Στατιστικά εμπορικής αξίας ακινήτων

Η RETAMA θα σας δώσει αναλυτικά δεδομένα της εμπορικότητας του ακινήτου, λαμβάνοντας υπόψιν τις τάσεις της αγοράς, τη ζήτηση και την προσφορά της ευρύτερης περιοχής, τις τιμές ενοικίασης και πώλησης, και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την πραγματική άξια του ακινήτου που θα αποκτήσετε.

Αγορά ακινήτου σε πλειστηριασμό

Σε περίπτωση που πλειοδοτήσετε στον πλειστηριασμό, το ακίνητο γίνεται δικό σας την ίδια μέρα! Η RETAMA αναλαμβάνει να σας παραδώσει τα κλειδιά και τον τίτλο κτήσης σε μικρό χρονικό διάστημα, έχοντας φροντίσει για όλα τα διαδικαστικά.

Ανακαλύψτε τα διαθέσιμα ακίνητα
Συχνές Ερωτήσεις
Υπάρχει δυνατότητα δανειοδότησής για την απόκτηση ακίνητου μεσα απο τη διαδικασια πλειστηριασμού ;
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για την απόκτηση ακινήτου μέσω πλειστηριασμού αλλά δεν διαθέτετε όλο το απαιτούμενο κεφάλαιο ,η RETAMA, σε συνεργασία με Πιστωτικά Ιδρύματα, σας υποστηρίζει στη χορήγηση στεγαστικού δανείου για την απόκτηση ακινήτου μέσω πλειστηριασμού, με χρηματοδότηση έως και 70% της αρχικής τιμής εκκίνησης. Ενημερωθείτε σήμερα στο 2107491888 για την όλη διαδικασία από την έμπειρη ομάδα μας της RETAMA!
Μπορώ να αγοράσω πολλά ακίνητα μαζί ;
Δεν υποστηρίζεται από την πλατφόρμα www.eauction.gr. ομαδική αγορά ακινήτων. Κάθε πλειστηριασμός αντιστοιχεί σε μία ιδιοκτησία. Ορισμένες φορές το σύνολο των ακινήτων μιας κατοικίας (κύρια κατοικία, αποθήκη, χώρος στάθμευσης) αποτελούν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες και κατά συνέπεια είναι μέρη διαφορετικών πλειστηριασμών. Σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να συντονίσετε τις ενέργειές σας με τη βοήθεια των εξειδικευμένων στελεχών μας. Αν υπάρχει ενδιαφέρον για παραπάνω από ένα ακίνητα, θα πρέπει να πλειοδοτήσετε στους αντίστοιχους πλειστηριασμούς που τα αφορούν.
Είναι εφικτό να επισκεφθώ ένα ακίνητο και να δω το εσωτερικό του πριν δηλώσω συμμετοχή στον πλειστηριασμό;
Η είσοδος σε ένα ακίνητο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι εφικτή. Αυτή η αδυναμία παραμένει και είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για ένα πλειοδότη αναφορικά με τη στρατηγική για το ύψος των προσφορών που επιθυμεί να υποβάλει. Ο υποψήφιος πλειοδότης καλείται να αρκεστεί στην εξωτερική εκτίμηση του πιστοποιημένου εκτιμητή και στη συμβουλή του έμπειρου στελέχους της RETAMA.
Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος στον πλειστηριασμό;
Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχουν δικαίωμα συμμετοχής είτε νομικά είτε φυσικά πρόσωπα. 
Μπορώ να έχω κάποιον σύμβουλο δίπλα μου;
Βεβαίως. Ένας έμπειρος σύμβουλος της RETAMA θα είναι δίπλα σας από την αρχή της διαδικασίας μέχρι την ολοκλήρωσή της. Η RETAMA παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ώστε η αγορά ακινήτου από πλειστηριασμό να μην είναι πια δύσκολη διαδικασία για κανέναν.
Είναι ασφαλής η διαδικασία της πλειοδοσίας ενός ακινήτου από πλειστηριασμό;
Ο πλειστηριασμός αποτελεί τη νομική διαδικασία σύμφωνα με την οποία περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη (λ.χ. ένα ακίνητο) εκποιούνται δημόσια, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις των δανειστών. Την όλη διαδικασία διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναλαμβάνουν μόνο πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι λειτουργούν ως Υπάλληλοι Πλειστηριασμού. Η διαδικασία είναι νόμιμη και ασφαλής και διενεργείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.eaucion.gr . Δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του υποψήφιου πλειοδότη, ο οποίος μπορεί να συμμετέχει μέσω υπολογιστή από όποιο σημείο βρίσκεται.
Τι γίνεται με την προκαταβολή μου σε περίπτωση μη κατακύρωσης του ακινήτου σε μένα;
Αν το ακίνητο κατακυρωθεί σε άλλον πλειοδότη, είτε αν ο πλειστηριασμός ματαιωθεί για οποιονδήποτε λόγο, ο συμβολαιογράφος είναι υπεύθυνος να επιστρέψει τα χρήματα ή τις εγγυητικές επιστολές εντός ολίγων ημερών στους τραπεζικούς λογαριασμούς από όπου έγιναν οι καταθέσεις.
Πώς εξασφαλίζω το δικαίωμα συμμέτοχης σε έναν πλειστηριασμό;
Για να εξασφαλίσετε το δικαίωμα συμμετοχής σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, είναι απαραίτητη η καταβολή του 30% της τιμής πρώτης προσφοράς σε ακατάσχετο λογαριασμό που θα υποδείξει η συμβολαιογράφος που διενεργεί τον πλειστηριασμό. Η κατάθεσή σας πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο 2 εργάσιμες ημέρες πριν την ορισθείσα ημέρα του πλειστηριασμού και το αποδεικτικό της να έχει αναρτηθεί μαζί με την αίτηση συμμετοχής σας στην πλατφόρμα www.eauction.gr. Παράδειγμα: Εάν ένας πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί την Τετάρτη 18/05/2022, η αίτηση συμμετοχής πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13/05/2022 στις 15.00.
Μπορώ να καταχωρίσω συγκεκριμένα κριτήρια ακινήτων και να ενημερώνομαι για επερχόμενους πλειστηριασμούς;
Φυσικά, με ένα κλικ στο κουμπί «Inform me» στην πλατφόρμα της Retama, σας στέλνουμε email σε εβδομαδιαία βάση, σχετικά με προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων που σας ενδιαφέρουν.
Τι εννοούμε λέγοντας «εμπορικότητα περιοχής»;
Η εμπορικότητα μιας περιοχής καθορίζεται από τις τιμές πώλησης και ενοικίασης των ακινήτων της συγκεκριμένης περιοχής.
Έχω ΑΦΜ άλλης χώρας. Μπορώ να λάβω μέρος στον πλειστηριασμό;
Εφόσον διαθέτετε ΑΦΜ άλλης χώρας εκτός της Ελλάδας, θα πρέπει να στείλετε στον αρμόδιο υπάλληλο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την ταυτοποίησή σας προκειμένου να λάβετε την τελική έγκριση. Έπειτα, μπορείτε να πάρετε μέρος στη διαδικασία αφού πρώτα εγγραφείτε στην υπηρεσία www.eauction.gr.
Πότε πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί;
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξάγονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 12 μ.μ. ή από τις 14.00 μ.μ. μέχρι τις 16.00 μ.μ.
Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά;
Τα δικαιολογητικά καθορίζονται από τον νόμο και εξαρτώνται από τη νομική μορφή και τη χώρα προέλευσης του υποψήφιου πλειοδότη.
Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό;
Για να έχετε δικαίωμα συμμετοχής, θα πρέπει πρώτα να κάνετε εγγραφή ως μέλος (υποψήφιος πλειοδότης) στην υπηρεσία www.eauction.gr
Τι κόστος έχει η διαδικασία;
  1. Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν. Τα εξειδικευμένα στελέχη της RETAMA θα σας παρέχουν τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη, και εσείς αυτόματα ξεχνάτε οποιαδήποτε ταλαιπωρία συλλογής εγγράφων και χρονοβόρων διαδικασιών.
  2. Σε περίπτωση που πλειοδοτήσετε στον πλειστηριασμό, η αμοιβή μας ορίζεται στο 2% επί της τιμής κλεισίματος του πλειστηριασμού. Μην ξεχνάτε ότι στο ποσοστό του 2% συμπεριλαμβάνεται ο συντονισμός όλων των διαδικασιών που έπονται του πλειστηριασμού, καθώς και το ότι εμείς σας παραδίδουμε τα κλειδιά στο χέρι!